Open VLD stelt zich vragen bij de aankoop van het domein Ellestraat 1

De gemeente kocht onlangs het park met bouwvallige villa op de hoek van de Ellestraat en de Bruidstraat voor de prijs van 690.000 €. Open Vld is zeker niet tegen de realisatie van het achterliggende doel van deze aankoop, namelijk de inrichting van een wandel- en fietspad tussen de Bruidstraat en de bibliotheek Ter Elst, over dit domein. Waar wij het wel heel moeilijk mee hebben is de manier waarop deze aankoop hals over kop werd gerealiseerd.

De schatting van het eigendom is allesbehalve op een professionele manier gebeurd. Zo werd, pas nadat het Bestuur zijn bod van €690.000 al had uitgebracht, het noodzakelijke schattingsverslag opgemaakt.

Dit schattingsverslag van 31 augustus is zo oppervlakkig dat het niet eens vermeldt dat het eigendom gelegen is in het Ruimtelijk Uitvoeringsplan DE STUIVER-BRUIDSTRAAT. Het eigendom werd geschat op 700.000 €, mede op basis van 1 vergelijkingspunt, namelijk het 1,7 hectare groot Koninginnehof in het Maria Hendrikapark te Oostende. Deze succesvolle horecazaak in een mooi onderhouden park kan op geen enkel vlak vergeleken worden met een bouwvallige villa in een niet onderhouden park in Gistel.

Toen het Bestuur zich bewust werd van de blunder in het schattingsverslag omtrent het GRUP DE STUIVER, maakte de schatter dan maar een nieuw verslag op 2 september met krak dezelfde schattingsprijs. Nochtans staan in het GRUP een aantal bepalingen die voor onze stad een behoorlijke last zouden kunnen zijn.

Wat wij bijvoorbeeld moeten aanvangen met de bouwvallige villa in het park, is voor ons een raadsel. Ons lijkt het best om te zoeken naar een publiek-private samenwerking waarbij de lasten kunnen gedeeld worden met een private ondernemer die bijvoorbeeld aan de villa met uitbreidingsmogelijkheden een nuttige functie zou kunnen geven terwijl de rest van het park een openbaar karakter kan krijgen.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in gistel?