Meerderheid overweegt belastingreglement te wijzigen op verzoek van Open VLD

In de gemeenteraad van maart werd de gewestelijke belasting op ongeschikte en onbewoonbare woningen vervangen door een gelijkaardige gemeentelijke belasting.

Fractieleider Roland Defreyne van Open VLD nam deze gelegenheid te baat om aan te tonen dat de belastingtarieven in een ander gemeentelijk belastingreglement op de verwaarloosde woningen veel te hoog liggen.

In de hiërarchie van woningen die niet of moeilijk kunnen verhuurd worden zijn de onbewoonbaar verklaarde woningen de ergste categorie. Daarna komt de categorie van ongeschikte woningen en tenslotte de groep van verwaarloosde woningen.

“Het kan niet”, zei Defreyne “dat de belasting voor een verwaarloosde woning (de laagste categorie dus)  in Gistel hoger (€1.650 in het eerste jaar tot €8.250 in het vijfde jaar) zou liggen dan deze voor een onbewoonbare woning (€1.500 in het eerste jaar tot €7.500 in het vijfde jaar) of een ongeschikte woning (€1.200 in het eerste jaar tot €6.000 in het vijfde jaar)”.

“Hiermee zet je de deur open voor bezwaarschriften door de mensen die belast worden wegens een verwaarloosde woning”, zei Defreyne.

Omdat daarnaast ook nog andere bepalingen in het nieuwe reglement strijdig bleken te zijn met deze van het belastingreglement op de verwaarloosde woningen, kon de meerderheid, op vraag van Defreyne, niet anders dan dit agendapunt af te voeren.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?