Kerkenbeleidsplan

Op 16 januari kwamen de kerkbesturen en de afgevaardigden van het gemeentebestuur samen om een toekomstvisie te ontwikkelen voor onze kerken.

Tijdens deze vergadering waren alle partijen het erover eens dat de vier kerken verder een pastorale functie konden behouden en – zo mogelijk – ook zouden inzetten op een opwaardering van de kerkgebouwen, bv. in functie van het toerisme. Er was ook eensgezindheid over de nevenbestemming in de tijd. Dergelijke nevenbestemmingen vinden trouwens al in onze kerken plaats voor bv. optredens voor concerten en andere.

In verband met de nevenbestemming in de ruimte, waarbij dus een deel van de kerk – mits eventueel architecturale ingrepen – zou kunnen gebruikt worden voor andere doeleinden, was er geen eensgezindheid. Uiteindelijk werd algemeen aanvaard dat wanneer een concrete vraag vanuit de gemeenschap zich zou aandienen, dergelijke nevenbestemming bespreekbaar zou moeten zijn.

Omdat deze nuance niet opgenomen is in het verslag dat aan de deelnemers van de vergadering werd toegezonden, besliste de gemeenteraad, op vraag van Open VLD, dat dit zou worden toegevoegd aan het verslag.

Zo’n toekomstvisie voor onze kerken bestrijkt immers een ruime periode en het zou jammer zijn als concrete, zinnige en gemotiveerde voorstellen vanuit de plaatselijke gemeenschap, niet aan bod zouden kunnen komen omdat het kerkenbeleidsplan zulks niet voorziet.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?