Nieuw registratiesysteem op containerpark

De gemeenteraad keurde een nieuw registratiesysteem voor het containerpark goed. De investering zal om en bij de €30.000 kosten.

Met dit nieuwe systeem, dat begin 2019 zal geplaatst worden zal enkel nog elektronisch kunnen betaald worden. Bezoekers van het containerpark zullen met hun bankkaart aan een oplaadpaal op het park een bedrag moeten opladen op hun identiteitskaart. Bij het verlaten van het containerpark zal het verschuldigd bedrag dan gedebiteerd worden van hun identiteitskaart. Ook aankopen van bv. vuilniszakken zullen moeten gebeuren via de oplaadpaal.

Open VLD had serieuze bedenkingen bij het invoeren van dit exclusief elektronisch betaalsysteem op het containerpark.

“In de eerste plaats”, zei fractieleider Roland Defreyne, “is het in strijd met de wet om cash-betalingen te weigeren. Contant geld is een wettelijk betaalmiddel dat binnen bepaalde grenzen altijd moet aanvaard worden. Cash-betalingen weigeren op het containerpark kan dus niet.” Op de containerparken in buurgemeenten kan inderdaad zowel met bancontact als cash betaald worden.

Ook de aankopen via de oplaadzuil vindt Open VLD omslachtig. Als je bv. vuilniszakken aankoopt krijg je via de zuil een ticket. En dat ticket moet je dan aan een parkwachter afgeven die je dan de aangekochte goederen bezorgt.

Tenslotte vond Open VLD het niet kunnen dat er voor deze investering geen geld voorzien is op de begroting. “Zo’n investering is toch niet dringend of onverwacht en had – indien echt nodig – kunnen voorzien worden bij de opmaak van het budget 2018”, besloot Defreyne.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?